Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2405 af /var/www/filiorum.dk/public_html/filiorum-v2/includes/menu.inc).

Vuggestuer og dagplejer

Filiorum vil give børn muligheden for at opleve professionelt teater i en tidlig alder og tage del i teatrets fantasifulde og magiske univers i en intim ramme med blot omkring 60 siddepladser.

 

Et besøg i teatret er noget ganske særligt – levende mennesker helt, helt tæt på, der gestikulerer, synger, danser og viser en historie, der er tilrettelagt, så den passer præcis til dig.

 

Filiorum præsenterer professionel scenekunst lavet specifikt til de alleryngste – nogle forestillinger har en målgruppe fra 0-4 år. For jo, en baby på kun 6 måneder kan få mange indtryk fra lys, lyd og bevægende kroppe. 

 

 

Kort men godt

Forestillingerne til de helt små er typisk ikke særlig lange, omkring 30 minutter – og forestillingerne er koregraferet eller instrueret så børnenes koncentration hele tiden holdes fanget. Én pædagog, der havde haft sine børn med til teater hos Filiorum sagde: “Der var ikke uro blandt børnene én eneste gang, dét oplever vi altså ikke særlig tit”. For hende var det øjenåbnende at se børnene sidde stille og opslugte igennem hele forestillingen. 

 

 

Efterbearbejdelse for de mindste

Filiorum lægger meget vægt på, at scenekunstoplevelsen skal have lov til at lagre sig – at børnene gennem efterbearbejdelse gør oplevelsen fra teatret til deres helt egen. 

 

Hos Filiorum opererer vi med “Kunstneriske Laboratorier” i forskellige former – men enkelt sagt er det kunstneriske laboratorium vores bud på en efterbearbejdelsesstund barn og voksen imellem. Laboratorierne er nøje udviklet af billedkunstlærere til lige præcis dét alderstrin, som den pågældende forestilling har henvendt sig til. Og det er vigtigt for os, at det vi ‘finder på til jer’ er lidt extra og mere, end hvad I selv umiddelbart ville kunne komme op med efter teateroplevelsen. 

 

I forhold til babyerne kan ‘efterbearbejdelse’ lyde en lille smule søgt – men ved blot at sætte musikken fra forestillingen på derhjemme og danse/vugge/hygge til den, sker en form for efterbearbejdelse, hvor det lille barn kan lagre indtrykkene fra teateret. 

 

Det er en rigtig god idé at lade børnene tegne og samtidig lade dem fortælle, hvad de oplevede i teatret. De voksne har ofte haft en meget anden oplevelse end barnet, og det er de voksnes fornemmeste opgave at hjælpe barnet med at finde frem til hans eller hendes helt egen oplevelse. Det gør vi bedst ved at lytte til dem. Stille spørgsmål og holde os i skindet for at komme med svar. Børnene har selv svaret. Kunsten stiller spørgsmålene.

 

Læs mere om det Kunstneriske Laboratorium her

 

Filiorum er tæt på jer

Filiorum giver jer muligheden for at opleve et professionelt teatertilbud lokalt og tæt på jer. Filiorum opererer som et ‘pop-up’ teater, med forskellige spillesteder hver gang – så hold godt øje med plakatsøjlerne i kommunen og med vores hjemmeside, dér vil I kunne se, hvor vi præsenterer teater næste gang. I kan også tilmelde jer Filiorums nyhedsbrev, så kommer informationen direkte til jer.