Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2405 af /var/www/filiorum.dk/public_html/filiorum-v2/includes/menu.inc).

Gode råd om at gå i teatret med børn

Aldersgrænser

Det er en god idé at følge aldersgrænserne for den pågældende teaterforestilling. Det ville være så brandærgerligt at give et barn, som ikke er gammelt nok til en given forestilling, en ordentlig forskrækkelse, eller et barn, der er for gammelt, en ’keder af karat’. Så vent hellere, til der er en forestilling i den rigtige alderskategori.

 

Forberedelse

Forbered barnet på oplevelsen – ikke ved at fortælle, hvad forestillingen handler om, man ved jo aldrig, hvad den kommer til at handle om for barnet – forbered fx hellere barnet ved at fortælle, hvad et teater er for et sted. Hvordan man, når forestillingen starter, skal slå hele sit sanseapparat til og tage hele oplevelsen til sig. Hvordan man skal gøre sit bedste for at være stille og ikke snik-snakke. Og hvordan det sommetider kan blive mørkt i teatret….

 

Kom i god tid

Kom ikke senere end 10-15 minutter inden forestillingen begynder – det er tit dejligt for barnet at vænne sig til ’stedet’ før det lukkes ind i teatermørket og skal opleve og sanse alt det, der sker derinde.

 

Toilet

Et besøg på toilettet inden forestillingen er altid en god idé. Det er forstyrrende for de resterende 58 publikum, hvis du skal liste ud med et barn.

 

Gentagelse gør godt

Se gerne en forestilling mere end én gang. Der er ofte så meget at forholde sig til i en teaterforestilling, at barnet nyder det enormt meget anden gang – og nyder at føle ’overskud’ ved genkendelsen. (I kender det sikkert fra tegnefilmene derhjemme, sommetider bliver de bedre og bedre jo flere gange, de er blevet set).

 

Nyd det!

Hyg jer. Nyd det. Vær åbne og sans hele oplevelsen. Og gem slikket, figenstængerne og juicebrikkerne til efter forestillingen. Der er allerede så meget at koncentrere sig om under forestillingen. Giv plads til det. Og hvis det pludselig skulle ske, at jeres barn bliver ked af det, urolig eller utryg så list ligeså stille ud.