Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2405 af /var/www/filiorum.dk/public_html/filiorum-v2/includes/menu.inc).

Børnehaver og børnehaveklasser

Børnehave- og børnehaveklassebørnene er et skønt sansende publikum, de er direkte og spontane og kommer ofte med udbrud og ‘svar’ til forestillingen. De lever sig ind i teatrets verden, som om de aldrig har bestilt andet og er enormt dygtige til fx at forestille sig det, der ikke er der. “Det er jo bare noget vi leger” sagde en af vores små publikummer i 2013. 

 

 

Teater særligt til aldersgruppen

Filiorum præsenterer blandt andet forestillinger for børn mellem 3-4 år og op til 6-7 år. Det er forestillinger, der er rigtig godt egnet til børnehaven og børnehaveklassen. Teatrets fantasifulde og magiske univers og den spontane intimitet, der opstår i et lille teaterrum, fordi alt er så nært og direkte, er en forunderlig oplevelse for den aldersgruppe.

 

Forestilllingerne for børnehavebørnene er typisk ikke så lange og varer omkring 40 minutter. Forestillingerne er instrueret, koregraferet og skabt så børnenes koncentration hele tiden holdes fanget. Dog vil der altid være en lille smule uro, når børnehaverne og børnehaveklasserne går i teatret – det er uundgåeligt – og det er velkomment. 

 

 

Det kunstneriske laboratorium

Filiorum lægger meget vægt på, at scenekunstoplevelsen skal have lov til at lagre sig – at børnene via efterbearbejdelse gør oplevelsen fra teatersalen til deres helt egen. Hos Filiorum gør vi det igennem initiativet “Kunstnerisk Laboratorium” – enkelt sagt er det kunstneriske laboratorium vores bud på en efterbearbejdelsesstund barn og voksen imellem, hvor musikken fra forestillingen og en kreativ opgave bygger bro til forestillingen. Laboratorierne er nøje udviklet af billedkunstlærere til lige præcis dét alderstrin, som den pågældende forestilling har henvendt sig til. Og det er vigtigt for os, at det vi ‘finder på til jer’ er lige lidt ekstra og mere, end hvad I selv umiddelbart ville kunne komme op med efter teateroplevelsen.

 

Læs mere om Kunstnerisk Laboratorium her

 

 

 

Få besøg af Filiorum

Filiorum tilbyder også at arrangere besøg af en skuespiller eller en teaterpædagog i børnehaven eller børnehaveklassen efter et besøg i teatret. I børnehaverne er det mest for stuerne med de lidt ældre børn. Skuespilleren/teaterpædagogen interagerer med børnene og lærer dem/leger med dem om teater. Typisk har skuespilleren et par tøjstativer og nogle store kufferter med – på stativer og i kufferter gemmer der sig et paradis af udklædningsremedjer – og børnenes forståelse af ‘at spille teater’ skærpes enormt. Læs mere om “Scenekunst i Børnehaven” samt vores andre tilbud her.

 

 

 

Filiorum er tæt på jer

Filiorum ønsker at give børnehaver og børnehaveklasser muligheden for at opleve et professionelt teatertilbud lokalt og tæt på jer. Filiorum opererer som et ‘pop-up’ teater, med forskellige spillesteder hver gang – så hold godt øje med plakatsøjlerne i kommunen og med vores hjemmeside, dér vil I kunne se, hvor vi præsenterer teater næste gang. I kan også tilmelde jer Filiorums nyhedsbrev, så kommer informationen direkte til jer.